Wanneer in het noorden van Italië door speleologen de bodem van de diepste grot in Europa wordt bereikt, ontgaat dit de bewoners van het nabijgelegen dorp. De oude herder van het plateau bemerkt het wel waardoor zijn leven verweven raakt met het avontuur van de speleologen.
Langue
Italien
Titre parallèle
The hole
Éditeur
Imagine, © 2022
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2021
Durée
93 min.
Note
Italiaans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld
EAN
5425037941914

Commentaires

Tijdens de economische boom van de jaren 60, wordt Europa’s hoogste gebouw opgetrokken in het welvarende noorden van Italië. Aan de andere kant van het land verkennen een groep jonge speleologen Europa’s diepste grot in het ongerepte Calabrië. De bodem van de Abisso di Bifurto, op bijna 700 meter onder de grond, wordt voor het eerst bereikt! Deze stoutmoedige onderneming wordt niet opgemerkt door de bewoners van het nabij gelegen dorp, maar wel door de oude herder van het Pollino plateau. Zijn leven raakt verweven met het avontuur van de groep speleologen. IMDb-score: 6,7/10.

À propos de Michelangelo Frammartino

Michelangelo Frammartino, né en 1968 à Milan (Italie), est un réalisateur et scénariste italien.

Il est surtout connu pour son film Le quattro volte (2010).

Biographie

Michelangelo Frammartino naît à Milan en 1968 de parents calabrais originaires de Caulonia. Il étudie l'architecture à l'École polytechnique de Milan (Politecnico di Milano) puis le cinéma à l'école civique « Luchino Visconti » (it) (Civica Scuola di Cinema Luchino Visconti). Il commence à travailler dans le monde de l'art vidéo en réalisant des installations vidéo telles que La casa delle belle addormentate (1997), inspirée de Kawabata et produite par Filmmaker Doc. Il réalise également plusieurs courts métrages, dont Scappa Valentina (2001).

Avec…En lire plus sur Wikipedia