Boek
Nederlands

Lowie : van de vogel en de dief

Stefan Boonen (auteur), Dieter De Schutter (illustrator)
+1
Lowie : van de vogel en de dief
×
Lowie : van de vogel en de dief Lowie : van de vogel en de dief
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lowie (11) loopt weg bij haar pleegouders. Ze gaat op zoek naar iets anders, naar haar vader. Alleen staan de Kommissaar en de wet niet toe dat ze wegblijft. Wat nu? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Weglopen
Titel
Lowie : van de vogel en de dief
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Dieter De Schutter
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
319 p. : ill.
ISBN
9789464019391 (hardback)

Besprekingen

Een verhaal over het meisje Lowie (11), dat wegloopt bij haar vreselijke bazen. Haar moeder is er niet meer, maar haar vader is er nog wel, ergens. De Kommissaar en de wet staan haar niet toe weg te gaan. Hoe moet Lowie verder? Lichtvoetig en dromerig geschreven, met veel gevoel voor taal. Met enkele zwart-witillustraties. Stefan Boonen (Hamont-Achel, 1966) is een alom bekende Belgische auteur, uitvoerend kunstenaar en maker. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 10 jaar.

Lowie

Wanneer haar oma overleden is en haar moeder al veel vroeger vertrokken is, wil Lowie niet langer dienstmeid spelen bij een chagrijnig oud echtpaar. Ze wordt er uitgebuit en wanneer ze ook haar gespaarde centen ontvreemden, neemt ze een moedig besluit: ze vertrekt. Op weg naar het onbekende. Ze trekt een tijdje op met een bende vrijbuiters, eigenlijk ook verwaarloosde kinderen, die proberen te overleven. Uiteindelijk drijft de honger haar naar een dorp. Bij de kapper leest ze een aankondiging waarop te lezen is dat hij op zoek is naar een hulp. Dat zou wel eens haar redding kunnen betekenen. Het hele verhaal door kijk je aan tegen een klein meisje met een bang hartje, dat zichzelf telkens moed inpraat en stappen onderneemt om uit het slop te geraken.Het is best confronterend hoe ze dapper probeert te overleven, en telkens alleen beslissingen moet nemen. Ook wordt ze daarbij geconfronteerd met haar innerlijk geweten, doch ze beseft dat ze geen andere keuze heeft.<…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaams kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was e…Lees verder op Wikipedia