Modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise die catstrofaal eindigt door een hevige storm en een stranding op een onbewoond eiland met een groep miljardairs.
Onderwerp
Geld en macht
Titel
Triangle of sadness
Regisseur
Ruben Östlund
Acteur
Charlbi Dean Harris Dickinson Woody Harrelson 1961-
Taal
Engels
Uitgever
September Film, © 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
141 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8718836864858

Besprekingen

Komedie. De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet. IMDb score: 7,4/10, Moviemeter: 4/5.

Over Ruben Östlund

Claes Olle Ruben Östlund (Styrsö, 13 april 1974) is een Zweeds filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent.

Biografie

Claes Olle Ruben Östlund werd in 1974 geboren in Styrsö, een plaats en eiland in de gemeente Göteborg in het landschap Västergötland en de Zweedse provincie Västra Götalands län. Östlund begon zijn carrière als regisseur van skifilms en dankzij zijn werk aan deze films werd hij geaccepteerd aan de filmschool in Göteborg waar hij in 2001 afstudeerde. Samen met filmproducent Erik Hemmendorff startte hij de filmproductiemaatschappij Platform Produktion die zijn eigen films produceert.

Östlunds eerste speelfilm Gitarrmongot uit 2004 won de FIPRESCI-prijs op het internationaal filmfestival van Moskou. Zijn korte film Händelse vid bank werd in 2010 bekroond met de "Gouden Beer voor beste korte film" op het 60e internationaal filmfestival van Berlijn en in 2011 met de Grand Prix o…Lees verder op Wikipedia