Een alleenstaande moeder en dochter raken beiden betrokken bij doodsbedreigingen van een stalker die de tijd neemt om zijn slachtoffers uit de weg te ruimen.
Titel
Erfenis
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Iris Bol Marcel Rouwé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Legacy
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2021
540 p.
ISBN
9789022592373 (paperback)

Besprekingen

Pas op haar 7e jaar ziet Adrian haar vader voor het eerst, een professor in de Engelse letterkunde, die hun huis binnendringt en haar en haar moeder met de dood bedreigt. Ze houdt er een gebroken pols aan over en omdat haar moeder met een project bezig is, gaat Adrian een zomer lang bij haar grootouders in Maryland logeren. In New York, 10 jaar later, ontvangt Adrian een bedreigbrief op rijm, die de jaren erna punctueel rond februari bij haar worden bezorgd. Na de afronding van haar studie verhuist ze naar het slaperige stadje Traveler’s Creek, om voor haar grootvader te zorgen en in de voetsporen van haar moeder een eigen yoga- en fitnessvideolijn op te zetten. Naast de hoofdfiguur en haar complexe relatie met haar moeder krijgen ook haar vrienden en de romantiek ruim de aandacht in deze breedvoerige roman. De auteur zet boeiende personages neer, over langere periodes in hun levens. Naarmate het verhaal vordert, komt de stalker duidelijker in beeld. Wie is deze persoon die zoveel haa…Lees verder

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia