Boek
Nederlands

No exit

Maren Stoffels (auteur)
+1
No exit
×
No exit No exit
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Vesper denkt dat ze op vakantie gaat op een luxe cruiseschip, maar het blijkt een heropvoedingsprogramma voor pesters. Al snel komt ze erachter dat ze in levensgevaar is. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
pesten
Titel
No exit
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2023
197 p.
ISBN
9789025884666 (paperback)

Besprekingen

Een spannende jeugdthriller waarin Vesper denkt dat ze een fijne vakantie tegemoet gaat op een luxe cruiseschip. In werkelijkheid is het het heropvoedingsprogramma ’No Exit’ voor pesters, waar ze door haar vader en door haar school voor opgegeven is. Maar dat programma kent geen grenzen. Ze is in levensgevaar, samen met alle anderen aan boord. Vesper moet ontsnappen, maar hoe doe je dat midden op zee? Eigentijds en met vaart geschreven. Vanaf ca. 15 jaar. Maren Stoffels (Amsterdam, 1988) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Hotze de Roosprijs en de Prijs van de Jonge Jury.

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Stoffels begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken. In 2006 behaalde zij haar mavodiploma.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten vier maanden.

Stoffels volgende boek, Sproetenlie…Lees verder op Wikipedia