Boek
Nederlands

Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot

Kathleen Amant (auteur)
+1
Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot
×
Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot

Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Klaasje wil graag Sint worden als hij groot is. Met een rubberboot oefent hij het wegbrengen van de pakjes. Maar dan glijdt de boot per ongeluk het water in. Gelukkig vaart net de echte pakjesboot van Sinterklaas langs. Prentenboek met paginagrote eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Fantaseren
Titel
Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789044834437 (hardback)

Besprekingen

De droom van Klaasje is om zelf Sint te worden als hij groot is. Mama maakt alvast een mijter en een mantel voor hem. Maar wanneer de jongen buiten in de sneeuw oefent met zijn rubber(pakjes)boot, belandt hij met de boot in het water ... én op de pakjesboot van de Sint! Origineel gegeven dat nauw aansluit op de belevingswereld van jonge kinderen, met veel heerlijke (!) identificatiemogelijkheden. Het bijna vierkante prentenboek heeft overzichtelijke, kleurplaatachtige illustraties over dubbele pagina's, in voornamelijk primaire en secundaire kleuren. Door het lage perspectiefgebruik en de afsnijdingen is de kijker nauw betrokken bij het avontuur; met de personages is er permanent oogcontact. De pieten ogen vriendelijk met hun brede glimlach op hun middelbruine snoeten. De tekst bestaat uit korte zinnen die zich goed laten voorlezen; de schrijfstijl is verhalend en gemoedelijk. Fijn verhaal rondom het Sinterklaasfeest met een slim en bevredigend einde. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia