Boek
Nederlands

De turnles

Kathleen Amant (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Anna en haar klasgenootjes hebben op school gymnastiekles. Lees wat voor kleding ze dragen en wat ze allemaal doen. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De turnles
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789044834444 (hardback)

Besprekingen

In de serie ‘Bij Anna op school’ is de hoofdpersoon geen peuter meer, maar een kleuter, die op school turnles krijgt. In dit royale prentenboek worden allerlei oefeningen, die je in een gymnastieklokaal kunt doen (niet echt turnen) worden uitgebeeld in de bekende, gestileerde stijl met dikomlijnde kleurrijke tekeningen van kinderen, die de lezer aankijken met een brede glimlach of een verbaasd o-mondje. Ze dragen geen sportkleding, maar een lange broek en schoenen. Na een warming-up van rennen met een draaiend lint lopen ze over een houten bank, op klossen, in hoepels op de grond, kruipen door een tunnel of klimmen op een rek en glijden van een plank naar beneden. Met ballen gooien in een emmer, en fietsen op een driewieler of (loop-)fiets eindigen de activiteiten. De les wordt afgesloten met een ontspanningsritueel. De twee- tot zesregelige tekst beschrijft de lesonderdelen, en noemt de kinderen bij hun namen. Voor veel kleuters zal de les geen nieuwe dingen bevatten, omdat ze die oo…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia