Boek
Nederlands

Bij Anna in de tuin : het grote buitenzoekboek

Kathleen Amant (auteur)

Bij Anna in de tuin : het grote buitenzoekboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Anna speelt graag buiten in de tuin, in de boomhut, de zandbak of op de trampoline. Soms helpt ze mama in de moestuin of papa met grasmaaien. Hoeveel konijntjes tel je en wat zit er in de picknickmand? Groot hardkartonnen prentenboek met vrolijke kleurenillustraties en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Tuinen, Spelen
Titel
Bij Anna in de tuin : het grote buitenzoekboek
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[16] p. : ill.
ISBN
9789044835632 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen zoekboek van royaal formaat met twee afgeronde hoeken en grote platen over steeds een dubbele pagina. Het centrale thema is buiten spelen in de tuin. Zo is Anna achtereenvolgens te zien in de boomhut, de zandbak of helpt ze in de moestuin of met grasmaaien. Haar kleine broertje Lars is ook van de partij en soms ook haar buurjongen Arthur. Een eenvoudige tekst vertelt in enkele zinnen wat er te zien is op de kleurige illustraties waarop de figuren in dunne zwarte lijnen zijn neergezet. Slechts één term verraadt de Vlaamse herkomst (‘op wandel’). Bij elke plaat worden ook een paar vragen gesteld die aanzetten tot goed kijken en bv. tellen. Op de achterkant staat nog een extra zoekopdracht. Anna is bekend uit de vele prentenboeken van de auteur/illustrator met herkenbare onderwerpen uit een peuterleven. De uitgave nodigt uit tot samen kijken, vertellen, zoeken en aanwijzen. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia