Boek
Nederlands

Anna viert Halloween

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna viert Halloween
×
Anna viert Halloween Anna viert Halloween

Anna viert Halloween

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Heksje Anna en buurjongen Arthur ondervinden dat een beetje griezelen best wel leuk kan zijn. Prentenboek met afgeronde hoeken. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Halloween
Extra onderwerp
Pompoenen, prentenboeken
Titel
Anna viert Halloween / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044849189 (hardback)

Besprekingen

Het is Halloween; mama versiert het huis, papa maakt een eng pompoenmannetje met een theelichtje erin, en Anna verkleedt zich als heksje. Ze tovert met haar toverstok en dan staat Arthur verkleed als duiveltje aan de deur. Ze hebben een griezelpad in hun tuin gemaakt met heksensoep spinnen erin. Anna vindt het wel een beetje eng, maar gaat toch mee. De paginagrote (op de rechterpagina), eenvoudige en felgekleurde zwart-omlijnde illustraties (gemengde techniek; sjabloon) met steeds wisselende felgekleurde achtergrond, vertellen het verhaal. Er zit geen diepte in de illustraties. De stripachtige personages kijken je steeds aan en hebben vaak een brede lach op hun gezicht. De beknopte eenvoudige tekst in grote druk (op de linkerpagina) sluit aan bij de illustraties (‘Nee, nee, heksje Anna, niet doen!’ zegt papa. ‘Ik wil geen kriebelsokken. Daar jeuken mijn tenen van’.) Verzorgde uitgave met afgeronde hoeken. Vrolijk peuterboek om samen te lezen en te bekijken vanaf ca. 2 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia