Boek
Nederlands

Etty Hillesum : het verhaal van haar leven

+1
Etty Hillesum : het verhaal van haar leven
×
Etty Hillesum : het verhaal van haar leven Etty Hillesum : het verhaal van haar leven

Etty Hillesum : het verhaal van haar leven

Biografie van de Joodse Etty Hillesum (1914-1943), bekend om haar dagboeken en brieven.
Titel
Etty Hillesum : het verhaal van haar leven
Auteur
Judith Koelemeijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Balans, © 2022
574 p., [32] p. foto's
ISBN
9789463821742 (paperback)

Besprekingen

Biografie van de Joodse Etty Hillesum (Middelburg 1914 – Auschwitz 1943), bekend om de dagboeken en brieven die ze schreef. Terwijl de nazi’s haar steeds openlijker vervolgden in Amsterdam, getuigde zij in haar dagboeken van een imponerende geestelijke vrijheid. Koelemeijer schetst een beeld van de vrouw achter haar schrijven. Ze geeft een nieuw perspectief op haar rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren en haar beslissing om niet onder te duiken. Etty Hillesum blijkt iemand met vele gezichten, getekend door een beladen familiegeschiedenis. In prettige, verhalende en beschouwende stijl geschreven. Voor een breed tot geoefend lezerspubliek. Judith Koelemeijer (Zaandam, 1967) is schrijver, journalist en biografie. Ze schreef een klein aantal boeken.

Over Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer (Zaandam, 1967) is een Nederlands schrijfster en journaliste.

Biografie

Koelemeijer studeerde Nederlands en Culturele Studies en volgde een cursus aan de postdoctorale opleiding Journalistiek. Na haar studie werkte ze bij de Volkskrant. In 2000 nam ze ontslag bij die krant om zich volledig te kunnen wijden aan het schrijven van haar debuutroman Het zwijgen van Maria Zachea, die in 2001 verscheen. Van deze familiegeschiedenis werden meer dan 250.000 exemplaren verkocht en het boek werd bekroond met de NS publieksprijs in 2002, het Gouden Ezelsoor in 2003 en de Zaanse Cultuurprijs.

In 2008 verscheen de biografie Anna Boom, die ook vertaald werd naar het Duits en daar verscheen onder de titel Das Leben der Anna Boom - die Geschichte einer mutigen Frau. Het boek stond in 2008 op de achtste plaats in de Nederlandse top tien van bestverkochte non-fictie boeken. In juni 2009 verscheen M…Lees verder op Wikipedia