Boek
Nederlands

Het dak eraf

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)
+1
Het dak eraf
×
Het dak eraf Het dak eraf
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Bram sluit zich aan bij een band, maar heeft niet gerekend op lange nachten, geldzorgen en ruzie tussen de bandleden. Is dit nou het leven van een popster? Dagboek met veel grappige cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Titel
Het dak eraf
Auteur
Jeff Kinney
Vertaler
Hanneke Majoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Diper överlöde
Uitgever
Utrecht: De Fontein Jeugd, © 2023
223 p. : ill.
ISBN
9789026161728 (hardback)

Besprekingen

Het 17e deel in de humoristische serie 'Het leven van een loser'*. Bram weet dat hij ooit wereldberoemd wordt, maar de weg naar succes gaat niet over rozen. Hij sluit zich aan bij een band, maar heeft niet gerekend op lange nachten, geldzorgen en ruzie tussen de bandleden. Is dit nou het leven van een popster? Geschreven in dagboekstijl, met grappige zwart-witcartoons. Vanaf ca. 10 jaar. Jeff Kinney (Fort Washington, 1971) is een internationaal bekende Amerikaanse (jeugd)auteur, computerspelontwerper en karikaturist. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over Jeff Kinney

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Dunaier

Jeffrey Kinney (Fort Washington, 19 februari 1971) is een Amerikaanse programmeur van computerspellen, striptekenaar, producer en schrijver van kinderboeken. Hij heeft onder andere de serie Het leven van een loser (Diary of a Wimpy Kid) geschreven.

Biografie

Jeff Kinney doorliep zijn middelbareschoolopleiding in Forestville. Vanaf begin jaren negentig studeerde hij aan de Universiteit van Maryland. In deze periode schreef hij de strip Igdoof die in de krant van de campus verscheen. Vanaf dat moment wist hij dat hij schrijver wilde worden. Hij werkt tegenwoordig als programmeur en ontwerper van online computerspellen. Hij heeft ook de website Poptropica gemaakt. Zijn bekendste werk is Het leven van een loser.., een boekenserie die uit elf delen bestaat.

Bibliografie