Een New Yorkse detective keert terug naar de vakantieplaats uit haar jeugd en wordt daar geconfronteerd met gruwelijke moorden.
Titel
Moordhuis
Auteur
James Patterson 1947- David Ellis 1967-
Vertaler
Waldemar Noë
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Murder house
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2017
447 p.
ISBN
9789023463566 (paperback)

Besprekingen

Jenna Murphy, voormalig rechercheur in New York, keert als rechercheur terug naar haar luxueuze geboortestreek de Hamptons. In een prachtig landhuis is een aantal nooit opgeloste moorden gepleegd. Een verdachte wordt opgepakt, maar de bewijzen zijn pover. Murphy probeert dit mysterie op te lossen. Het brengt de lezer, die haar op de voet kan volgen, van het ene spannende moment naar het andere. Je leest het boek van 448 pagina’s in de spreekwoordelijke één adem uit. Hoewel de plot niet buitengewoon verrassend is, kan deze vakkundig geschreven thriller zonder twijfel geslaagd worden genoemd. James Patterson (1947) is waarschijnlijk de meest succesvolle thrillerschrijver ter wereld. Coauteur David Ellis (1967) publiceerde minder, maar is zeker ook succesvol en werkte al eerder samen met hem. Patterson publiceert ruim tien boeken per jaar met behulp van coauteurs.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls…Lees verder op Wikipedia