Boek
Nederlands
Een onderzoekster bij de FBI komt op het spoor van een massamoordenaar wiens slachtoffers steeds door een ongeluk om het leven gekomen lijken te zijn.
Titel
De perfecte moord
Auteur
James Patterson 1947- David Ellis
Vertaler
Waldemar Noë
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Unsolved
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2021
444 p.
ISBN
9789403179803 (paperback)

Besprekingen

Emmy Dockery, onderzoekster bij de FBI, is op het spoor gekomen van een massamoordenaar wiens slachtoffers steeds door een ongeluk om het leven gekomen lijken te zijn. Die moordenaar volgt haar en is haar ook steeds een stapje voor. Dat leidt tot gevaarlijke situaties, maar toch gaat ze door. Van haar bazen bij de FBI ondervindt ze alleen maar tegenwerking en soms zelfs van haar vriend, Harrison Bookman ('Books'), ex-FBI agent. Het nogal ingewikkelde verhaal leidt uiteindelijk tot een onverwachte, maar niet echt overtuigende ontknoping. Zelfstandig te lezen vervolg op ‘Onzichtbaar’*. Patterson (1947) is een succesvolle Amerikaanse schrijver van meer dan honderd thrillers, waaronder series. Hij schrijft zijn boeken vaak samen met een coauteur.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls
  3. Jack and Jill (1996…Lees verder op Wikipedia