Als het overspel van de Amerikaanse president Harrison Tucker leidt tot de verdwijning van de first lady, moet agent Sally Grissom haar gaan zoeken en belandt daarbij in erg gevaarlijke situaties.
Titel
De first lady
Auteur
James Patterson 1947- Brendan Dubois
Vertaler
Noë Waldemar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The first lady
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, 2020
317 p.
ISBN
9789046826348 (paperback)

Besprekingen

President Harrison Tucker van de Verenigde Staten ambieert een tweede ambtstermijn. Zijn herverkiezingscampagne dreigt te mislukken wanneer zijn buitenechtelijke affaire in de pers breed uitgesmeerd wordt. Wanneer op de koop toe zijn vrouw, first lady Grace Tucker, spoorloos verdwijnt, wordt Sally Grissom, hoofd van de presidentiële bewakingsdienst, ingeschakeld. De president en zijn raadgever Parker Hoyt geven opdracht de first lady op te sporen, zonder dat de verdwijning bekend wordt. De zoektocht levert geen resultaat op. De situatie verergert nog wanneer het Witte Huis een losgeldbriefje ontvangt samen met een vinger van de First Lady. Grissom ontdekt bovendien dat Hoyt er een geheime agenda op na houdt. Patterson publiceert al ruim 40 jaar thrillers. De voorbije jaren gebeurde dat in samenwerking met een co-auteur, in dit geval met Brendan Dubois. Het resultaat is een spannend, vlot verteld verhaal, vol actie en onverwachte plotwendingen. Vakwerk dus.

Over James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Susan Solie-Patterson

James B. Patterson (Newburgh, Orange County, 22 maart 1947) is een Amerikaans auteur van voornamelijk thrillers.

Naast zijn bekendste reeksen Alex Cross en Women's Murder Club heeft hij veel losstaande boeken geschreven, zoals The Thomas Berryman Number uit 1976, waarmee hij de Edgar Allan Poe Award won voor beste debuut. Wereldwijd zijn van James Patterson meer dan 270 miljoen boeken verkocht. Ook zijn meerdere boeken van hem verfilmd.

Patterson woont in Palm Beach, Florida.

Bibliografie

Series

Alex Cross

  1. Along came a spider (1992); vertaald als Slaap kindje, slaap (1993) (ook vertaald als Op zoek naar Maggie Rose) - verfilmd als Along Came a Spider
  2. Kiss the girls (1994); Meisjes plagen (1995) (ook vertaald als De Regels van het Huis) - verfilmd als Kiss the Girls…Lees verder op Wikipedia