Boek
Nederlands

Groeten uit Benidorm : roman

Hendrik Groen (auteur)
+1
Groeten uit Benidorm : roman
×
Groeten uit Benidorm : roman Groeten uit Benidorm : roman

Groeten uit Benidorm : roman

Twee bevriende gepensioneerde stellen gaan in de winter naar Benidorm, waar de spanningen oplopen en er niet veel meer nodig is om de vakantie te laten ontsporen.
Onderwerp
Relaties, Benidorm, Ouderen
Titel
Groeten uit Benidorm : roman
Auteur
Hendrik Groen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, © 2023
220 p.
ISBN
9789029098038 (paperback)

Besprekingen

Een vermakelijke roman over pensionado’s aan de Costa Blanca.De zestigers Theo en Cobie gaan samen met het bevriende stel Joop en Hannie in de winter naar Benidorm. Joop, Cobie en Thea vermaken zich prima aan de Costa Blanca, maar Hannie voelt zich met de dag eenzamer. Ook lopen de spanningen tussen Hannie en Joop langzaam op. Tot er niet veel meer nodig is om hun vakantie te laten ontsporen. Vlot, grappig en zeer toegankelijk geschreven. Hendrik Groen (pseudoniem) (1934) is een internationaal bekende Nederlandse schrijver en bibliothecaris. Hij schreef een klein aantal boeken. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven.

Over Hendrik Groen

Hendrik Groen, pseudoniem van Peter de Smet, is een Nederlands schrijver. Hij is de auteur van het in 2014 verschenen boek Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar. Het vervolg Zolang er Leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar verscheen in 2016. Beide boeken wonnen de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek / de NS Publieksprijs.

Pseudoniem

Jarenlang was onbekend wie er schuilging achter het pseudoniem. Dit leidde tot allerlei speculaties. Namen uiteenlopend van Sylvia Witteman tot Arnon Grunberg werden genoemd. De Volkskrant en NRC Handelsblad onthulden in 2016 vrijwel gelijktijdig dat het ging om de toen 62-jarige Peter de Smet. De Smet reageerde daarop met de woorden dat hij 'niet zit te wachten op publiciteit' en dat hij geen zin had 'in de heisa van bekendheid'.

Toen Pogingen iets van het leven te maken in …Lees verder op Wikipedia