Boek
Nederlands

Bliksemkind

Hans Hagen (auteur), Martijn van der Linden (illustrator)
+1
Bliksemkind
×
Bliksemkind Bliksemkind
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Yoko heeft een steen waarmee ze mensen kan genezen, maar ze raakt uitgeput van de lange dagen en de narigheid die ze ziet. Ze wil weer spelen en naar school. Met illustraties in kleur. Vanaf 9 jaar.
Onderwerp
Helpen, Ziekten, Magie
Titel
Bliksemkind
Auteur
Hans Hagen 1955-
Illustrator
Martijn van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
184 p. : ill.
ISBN
9789045127668 (hardback)

Besprekingen

Een magisch verhaal waarin Yoko, de bliksem, de steen en een badkuip aan het woord komen. Yoko wordt tijdens noodweer geraakt door de bliksem. Wanneer ze bijkomt heeft ze een steen in haar hand waarmee ze mensen kan genezen. Het nieuws verspreid zich als een lopend vuurtje door het dorp. Zieke mensen stromen toe en het geld stroomt binnen. Dan raakt Yoko uitgeput van de lange dagen en narigheid die ze meemaakt. Ze wil de stenen weg smijten en weer spelen en naar school. Met illustraties in natuurtinten. Vanaf 9 jaar. Hans Hagen ('s-Graveland, 1955) is een bekende Nederlandse schrijver, dichter, jeugdauteur en redacteur. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Gouden Penseel, de Jenny Smelik-IBBY-prijs en de Kinderboekwinkelprijs.

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Pra…Lees verder op Wikipedia