Boek
Nederlands

De laatste beer

Hannah Gold (auteur), Levi Pinfold (illustrator)
+1
De laatste beer
×
De laatste beer De laatste beer
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
April (11) woont alleen met haar vader, haar moeder is overleden. Als haar vader voor zijn werk een half jaar naar Bear Island moet, gaat April mee. Maar haar vader stort zich op zijn werk en April verkent eenzaam het eiland. Ze gaat op zoek naar de beer die ze bij aankomst gezien zou hebben. Als ze hem vindt ontstaat er een bijzondere vriendschap. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De laatste beer
Auteur
Hannah Gold
Illustrator
Levi Pinfold
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last bear
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2023 | Andere uitgaven
296 p. : ill.
ISBN
9789021471143 (hardback)

Besprekingen

Een invoelende jeugdroman over de sterke band tussen kinderen en dieren en een strijdkreet om goed voor onze planeet te zorgen. Op Bereneiland leven geen ijsberen meer. Tenminste, dat vertelt Aprils vader als ze voor zijn onderzoek zes maanden naar het noordpoolgebied moeten. Maar April (11) ontdekt een ijsbeer: hongerig, eenzaam en ver van huis. Hij mist iets, net als April. Hun ongewone band groeit en April zet alles op alles om haar nieuwe vriend te redden en misschien wel zichzelf. 'De laatste beer’ is warm en beeldend geschreven, en leest vlot weg. Met fraaie, sfeervolle zwart-wittekeningen. Hannah Gold is een Britse kinderboekenschrijfster. ‘De laatste beer*’ is haar debuut. Vanaf ca. 9 jaar.

De laatste beer

Toen April vier was, stierf haar moeder in een auto-ongeluk. Aan haar denken is nu zoiets als denken aan een heerlijke zomervakantie van lang geleden. Sindsdien leeft ze met haar vader die zich als wetenschapper hele dagen op het onderzoeken van weerpatronen stort. Dat hij nauwelijks tijd voor haar heeft en dat de meisjes op school haar niet mogen, knaagt wel maar April heeft voor zichzelf een eigen wereld gecreëerd. De tijd waarin ze niet op school zit, brengt ze door in de tuin waar tussen de bramen een familie stadsvossen woont. April beschikt namelijk over de gave om een diep contact met dieren te ontwikkelen.Maar dan krijgt haar vader een uitnodiging van de Noorse regering. Ze verwachten dat hij zes maanden lang op een onbewoond eiland gegevens verzamelt die een beter beeld kunnen bieden over de opwarming van de aarde. Enthousiast trekken ze er met z’n beiden naartoe. April droomt van wandelingen, sleetochten en vooral van meer tijd met haar vader. …Lees verder