Boek
Nederlands

Rikki en de maan

+1
Rikki en de maan
×
Rikki en de maan Rikki en de maan
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Rikki droomt ervan om naar de maan te vliegen. In het schuurtje bouwt hij met papa een raket. ’s Avonds gaat Rikki met zijn ouders naar de heuvel, op zoek naar de maan. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Maan, Ruimtevaart, Raketten
Titel
Rikki en de maan / [tekst en illustraties] Guido Van Genechten
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789044850826 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk prentenboek over de magie van de maan. Rikki droomt ervan om naar de maan te vliegen. In het schuurtje bouwt hij met papa een raket. Zijn moeder heeft ook een verrassing. ’s Avonds gaat hij samen met zijn ouders naar de heuvel. Op de top kan hij de volle maan bijna aanraken! Vriendelijk en opgewekt geschreven. Met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar. Guido Van Genechten (Mol, 1957) is een zeer bekende Belgische schrijver, illustrator en ontwerper. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max