Boek
Nederlands

Winde Wildeling en het moerasmonster

Gill Lewis (auteur), Rebecca Bagley (illustrator), Johanna Rijnbergen (vertaler)
+1
Winde Wildeling en het moerasmonster
×
Winde Wildeling en het moerasmonster Winde Wildeling en het moerasmonster
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Willow ontmoet een groepje kinderen, dat zich de Wild Things noemt. Zij wonen in het bos, volgens hen is het er erg gevaarlijk. Er leven zelfs monsters! Ze nemen Willow mee op avontuur. Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Winde Wildeling en het moerasmonster
Auteur
Gill Lewis
Illustrator
Rebecca Bagley
Vertaler
Johanna Rijnbergen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Willow Wildthing and the swamp monster
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2023
142 p. : ill.
ISBN
9789047714972 (hardback)

Besprekingen

Een spannend en sprookjesachtig jeugdverhaal over een dappere jonge avonturierster in een mysterieuze Wildernis. Er gebeuren vreemde dingen in de Wildernis die achter de tuin van Winde begint. Er bevinden zich daar dingen waarvan ze nooit had durven dromen: geheimen en schaduwen, een heks... en zelfs een Monster. Dapper betreedt Winde met haar hond Snuf de Wildernis. Als ze de Wildelingen ontmoet, weet ze dat ze nooit meer dezelfde zal zijn. ‘Wilde Wildeling en het moerasmonster’ is fantasievol en spannend geschreven. Met sfeervolle, vrolijke tekeningen in zwart-wit en groentinten. Voor avontuurlijke lezers vanaf ca. 10 jaar. Gill Lewis is een Britse dierenarts en kinderboekenschrijfster. Haar romans zijn in meer dan twintig talen vertaald.

Winde Wildeling en het moerasmonster

Windes kleine broertje Freddie is sinds zijn geboorte vaak ziek. Daardoor moet hij geregeld in het ziekenhuis blijven en dus hebben Windes ouders besloten om dichter bij het ziekenhuis te gaan wonen. Veel tijd om zich om Winde te bekommeren, hebben ze niet. Maar dat tekort aan aandacht weet Winde te compenseren in de wildernis die aan de tuin grenst.Vanaf het eerste moment heeft ze het gevoel dat daar vreemde dingen gebeuren. Dat vreemde gevoel krijgt meteen bevestiging als vier merkwaardige kinderen haar hondje Snuf ontvoeren. Ze hebben hem nodig om het moerasmonster dat ergens diep in de wildernis zit te ontmaskeren. Vastbesloten Snuf niet alleen te laten, dringt Winde zich op en na enig beraad neemt het viertal (die zichzelf de Windelingen noemen) haar mee op sleeptouw.Samen met Winde duik je in de fantasiewereld van kinderen die ongerept buiten spelen. De plek die zij aanvankelijk als een gewoon klein bos beschouwt, noemt haar vader een pui…Lees verder