Boek
Nederlands

Kleine haperende vluchten : roman

Femke Brockhus (auteur)
+1
Kleine haperende vluchten : roman
×
Kleine haperende vluchten : roman Kleine haperende vluchten : roman

Kleine haperende vluchten : roman

Genre:
Een architect en een schrijfster verhuizen naar een afgelegen plek. Wanneer eenzaamheid leidt tot apathie, verdwijnt de schrijfster en laat ze haar partner en hun dochter achter.
Titel
Kleine haperende vluchten : roman
Auteur
Femke Brockhus 1989-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2022
165 p.
ISBN
9789403177717 (paperback)

Besprekingen

Een wankele moeder verdwijnt

De tweede, geconcentreerde roman van Femke Brockhus is niet altijd aangenaam, maar wel enerverend. De timing in dit soms verstikkende proza is indrukwekkend.

Het begint als een droom. Een afgelegen huis op een heuvel, midden in de natuur, uitzicht op zee. Kachel, houten vloer, een tuin. Echt een huis voor het creatieve stel dat zich uit het drukke leven wil terugtrekken om zich volledig aan het scheppen te wijden. Hij is architect, zij schrijfster. Maar het huis - dat er in zacht lentelicht aantrekkelijk uit had gezien - blijkt weerbarstig. De kachel onder het roet, de vloer dof, de tuin vol dierenlijkjes. En wat ze ook boenen, klussen of spitten, het laat zich niet veranderen. 'Het huis had zich vastgezogen in een oude, vertrouwde afzondering.'

Dat is de setting die Femke Brockhus (1989) optrekt in haar tweede roman, Kleine haperende vluchten. Al is setting een te casual woord. Want het huis, de natuur rondom en de zee verderop is meer dan de achtergrond van het drama dat zich voltrekt. Het ís in feite het drama. Want als de vrouw van het stel, Julia, een paar weken na de geboorte van hun dochtertje verdwijnt, lijkt ze op…Lees verder

Een psychologische roman over eenzaamheid, ouderschap, persoonlijke problemen en gemis. Het boek volgt het verhaal van een jong stel: een architect en een schrijfster. Ze verhuizen met hun dochtertje naar een afgelegen plek in de buurt van een dorp dat door de man ontworpen is. Wanneer de eenzaamheid van hun omgeving bij de vrouw overgaat in apathie, verdwijnt ze en laat ze haar partner alleen achter met hun dochter. In talige, zachtaardige, serieuze stijl geschreven. Met name geschikt voor een literaire lezersgroep. Femke Brockhus (1989) is een Nederlandse auteur.