Boek
Nederlands

Versplinterde hemel

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler)
+1
Versplinterde hemel
×
Versplinterde hemel Versplinterde hemel
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een bende zwerfkatten maakt de dienst uit in het dennenbos. Hun leider, Donkerstaart, zal niet rusten voordat hij ook de rest van de Clans heeft ingelijfd. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Versplinterde hemel
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shattered sky
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
340 p.
ISBN
9789463373364 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk fantasyverhaal in de Warrior Cats-serie. De SchaduwClan is gevallen en een bende zwerfkatten maakt de dienst uit in het dennenbos. Hun wrede leider, Donkerstaart, zal nietrusten voordat hij ook de rest van de Clans heeft ingelijfd. Elshart, medicijnkat van de Donderclan, weet dat hun enige hoop is om de HemelClan te vinden en zo de profetie van de SterrenClan te vervullen. Spannend en meeslepend geschreven. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar.Erin Hunter is de naam van een schrijverscollectief. Dit boek is deel 3 van de serie 'Warrior Cats: Een visioen van schaduwen*'.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Bas Vandeun, Mantie, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste…Lees verder op Wikipedia