Boek
Nederlands

Donder en schaduw

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler)
Elspoot, kat van de SchaduwClan, keert terug na een avontuur maar is gevolgd door een groep kwaadaardige katten die het voortbestaan van de zijn Clan bedreigen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Donder en schaduw
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Thunder and shadow
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
453 p.
ISBN
9789464291766 (hardback)

Besprekingen

De kat Elspoot van de SchaduwClan is weer thuis na zijn tocht naar de kloof van de HemelClan*. Hij is echter gevolgd door de kwaadaardige katten die de HemelClan uit hun territorium verdreven hebben, en nu dreigt voor de SchaduwClan hetzelfde gevaar. Spannend en meeslepend geschreven. Erin Hunter (1978) is een wereldberoemde Britse schrijverscollectief van vier vrouwelijke auteurs, gespecialiseerd in dierenfantasyverhalen. Het boek maakt deel uit van de uitgebreide serie: 'Warrior Cats'. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Bas Vandeun, Mantie, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste…Lees verder op Wikipedia