Boek
Nederlands

Marmelade de oranje panda

David Walliams (auteur), Adam Stower (illustrator)
+1
Marmelade de oranje panda
×
Marmelade de oranje panda Marmelade de oranje panda
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De panda Marmalade heeft een oranje vacht. Daarom sluiten de andere panda's Marmalade buiten. De jonge panda probeert aansluiting te vinden bij andere dieren. Maar dan gebeurt er iets waardoor de panda's van mening veranderen. Prentenboek met aandoenlijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
anders zijn
Titel
Marmelade de oranje panda
Auteur
David Walliams
Illustrator
Adam Stower
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Marmelade the orange panda
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023
[30] p. : ill.
ISBN
9789044849028 (hardback)

Besprekingen

Een speels en kleurrijk prentenboek over anders zijn. Op een dag, diep in het bos, wordt een babypanda geboren. Zijn moeder noemt hem Marmelade, want hij heeft een prachtige oranje vacht. Voor zijn moeder is Marmelade perfect zoals hij is, maar de andere panda’s vinden het maar gek dat hij niet zwart-wit is. Zo begint voor Marmelade een spannend avontuur, waarin hij op zoek gaat naar de plek waar hij thuishoort. Lichtvoetig en met humor geschreven, met expressieve typografie. Met vrolijke, kleurrijke tekeningen die doen denken aan de animatiefilm 'Kungfu Panda’. Vanaf ca. 4 jaar. David Walliams (1971) is een Britse auteur, scenarioschrijver, acteur en komiek. Hij schreef een grote hoeveelheid kinderboeken en zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia