Boek
Nederlands

Als jonge bruid zag Solveig een stralende toekomst tegemoet, maar een tragisch ongeval maakt een einde aan haar geluk. Verdrietig trekt zij zich terug op de Leeuwenhof, bij haar moeder en oma. Daar is ze hard nodig, want het eerbiedwaardige landgoed verkeert in slechte staat. Solveig heeft wel allerlei ideeën, maar welke zijn goed en haalbaar? 

Als er een gast uit Amerika en een aantrekk

Onderwerp
Zweden
Titel
Solveigs belofte
Auteur
Corina Bomann
Vertaler
Lilian Caris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Solveigs Versprechen
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, copyright 2021
536 p.
ISBN
9789022587188 (paperback)

Besprekingen

In dit derde deel* van de serie ‘De vrouwen van de Leeuwenhof’ is Solveig de hoofdpersoon. Solveig is de dochter van Mathilda (deel 2) en kleindochter van Agneta (deel 1). Solveig is opgegroeid op het landgoed de Leeuwenhof, studeert in Stockholm diergeneeskunde en wil met haar verloofde Sören naar huis om hun voorgenomen huwelijk aan te kondigen. Onderweg krijgen zij een ernstig verkeersongeluk en terwijl Solveig nog in het ziekenhuis herstelt van haar verwondingen, hoort zij dat Sören is overleden. Zij vlucht in haar studie en haar plan om dierenarts te worden. Dan blijkt dat het ouderlijk landgoed in financiële moeilijkheden verkeert en besluit zij om terug te keren en te proberen het landgoed en de stoeterij te redden. Dat heeft zij immers haar grootmoeder Agneta beloofd. Zij wil het bedrijf moderniseren en weet de juiste adviseur in te schakelen om haar bij de nieuwe plannen te helpen. Hoewel minder spannend dan de eerste twee delen, heeft Corina Bomann toch weer een prettige rom…Lees verder

Over Corina Bomann

Corina Bomann (Parchim, 7 maart 1974) is een Duitse schrijfster van romans.

Levensloop

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland met de titel Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland, dit was een vertaling van haar Duitse boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken nadat ze doorbrak met haar boeken uit de De vrouwen van de Leeuwenhof-reeks waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Bibliografie

Bestseller 60

Lees verder op Wikipedia