Boek
Nederlands

Mathilda's geheim

Corina Bomann (auteur), Lilian Caris (vertaler)
Titel
Mathilda's geheim
Auteur
Corina Bomann
Vertaler
Lilian Caris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Mathildas Geheimnis
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, copyright 2020
556 p.
ISBN
9789022587171 (paperback)

Besprekingen

In dit tweede deel* van de serie ‘De vrouwen van de Leeuwenhof’ gaat het over geheimen en niet alleen het geheim van Mathilda. Wanneer haar moeder plotseling overlijdt, staat zij er alleen voor. Haar vader was al overleden. Ze is amper 17 jaar en wil eigenlijk naar de handelsschool. Bij het openen van het testament bij de notaris wacht haar een onverwacht bericht: Agneta Lejongård, de hoofdpersoon uit deel één is door haar moeder als haar voogd aangewezen. Agneta nodigt haar uit mee naar het landgoed te gaan en belooft haar dat zij de opleiding mag volgen die zij graag wil. Mathilda kan nu haar vriend Paul in Stockholm niet langer zien maar belooft hem terug te komen zodra ze meerderjarig is. De twee zoons van Agneta reageren heel verschillend op de komst van Mathilda. Van de een krijgt zij steun, de ander pest haar voortdurend. Zij gaat naar de handelsschool en blijft vervolgens op het landgoed werken, totdat de grootmoeder bij haar overlijden in haar testament een geheim onthult. Ee…Lees verder

Over Corina Bomann

Corina Bomann (Parchim, 7 maart 1974) is een Duitse schrijfster van romans.

Levensloop

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland met de titel Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland, dit was een vertaling van haar Duitse boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken nadat ze doorbrak met haar boeken uit de De vrouwen van de Leeuwenhof-reeks waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Bibliografie

Bestseller 60

Lees verder op Wikipedia