Boek
Nederlands
Na de plotselinge ziekenhuisopname van haar moeder moet Alexa voor haar zorgen en beslissingen nemen; ondanks hun moeizame relatie zoekt de jonge vrouw naar een testament en ontdekt gaandeweg het geheim van haar moeder.
Titel
De rozentuin
Auteur
Corina Bomann
Vertaler
Lilian Caris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Sturmherz
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2018
431 p.
ISBN
9789022582107 (paperback)

Besprekingen

Alexa werkt in Berlijn, zij organiseert activiteiten in de literaire wereld. Haar moeder Cornelia heeft een boekwinkel in Hamburg. Op een dag krijgt Alexa bericht dat haar moeder na een hersenbloeding in het ziekenhuis is opgenomen. De behandelende arts vraagt Alexa of haar moeder een wilsbeschikking heeft en wie er eventueel in haar plaats beslissingen kan nemen. Alexa voelt zich overvraagd, omdat de relatie met haar moeder al jaren zeer afstandelijk is. Dat is begonnen rond Alexa’s elfde jaar, toen haar moeder plotseling drie maanden vertrok en daarna als een compleet andere vrouw terugkeerde. Wanneer Alexa in het huis en de winkel van haar moeder gaat zoeken, vindt zij een brief waarin een tipje van de sluier wordt opgelicht. In die periode komen er twee Amerikaanse mannen, een vader en een zoon, in de winkel die naar Cornelia vragen. Het blijkt, dat de overstroming in Hamburg in 1962 verstrekkende gevolgen heeft gehad, zoals een verloren liefde. Deze in Duitsland zeer populaire au…Lees verder

Over Corina Bomann

Corina Bomann (Parchim, 7 maart 1974) is een Duitse schrijfster van romans.

Levensloop

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland met de titel Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland, dit was een vertaling van haar Duitse boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken nadat ze doorbrak met haar boeken uit de De vrouwen van de Leeuwenhof-reeks waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Bibliografie

Bestseller 60

Lees verder op Wikipedia