Een jonge arts-assistente in een Berlijns ziekenhuis probeert tijdens de Tweede Wereldoorlog haar patiënten te beschermen. De tuinman van de kliniek, met wie zij een liefdesrelatie begint, wordt opgeroepen voor militaire dienst.
Titel
Avondrood
Auteur
Corina Bomann
Vertaler
Iris van der Blom Lilian Caris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Sturmtage
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2023
572 p.
ISBN
9789022599006 (paperback)

Besprekingen

Een vuistdikke (572 blz.) roman over oorlog en liefde, gesitueerd in het Berlijn-Zehlendorf van tijdens de Tweede Wereldoorlog. De artsen en verpleegkundigen van het Waldfriede-ziekenhuis proberen hun patiënten te beschermen en de rust te bewaren. De jonge arts-assistent Helene worstelt met haar werk onder een overtuigd nationaalsocialistische hoofd chirurgie. In de tuinen van de kliniek ontmoet ze tuinman Timo. Ze ontwikkelen een hechte vriendschap en krijgen romantische gevoelens voor elkaar. Maar Timo wordt opgeroepen voor militaire dienst en Helene ontdekt dat er nog iemand is die zich tot haar aangetrokken voelt. Ondertussen wordt de dreiging van bombardementen op Berlijn en het Waldfriede-ziekenhuis steeds reëler. In prettige, toegankelijke stijl geschreven. Corina Bomann (Parchim, 1974) is een internationaal bekende Duitse schrijver. Ze schreef vele boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de ‘Waldfriede-saga'.*

Over Corina Bomann

Corina Bomann (Parchim, 7 maart 1974) is een Duitse schrijfster van romans.

Levensloop

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland met de titel Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland, dit was een vertaling van haar Duitse boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken nadat ze doorbrak met haar boeken uit de De vrouwen van de Leeuwenhof-reeks waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Bibliografie

Bestseller 60

Lees verder op Wikipedia