Boek
Nederlands

Leve Astrid! : levenslessen met de L van Lindgren

Barbara Rottiers (auteur)

Leve Astrid! : levenslessen met de L van Lindgren

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Over het leven en werk van de bekende Zweedse jeugdauteur Astrid Lindgren (1907-2002), en over avontuurlijk ouder worden. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Lindgren, Astrid
Titel
Leve Astrid! : levenslessen met de L van Lindgren / [tekst en] illustraties Barbara Rottiers
Auteur
Barbara Rottiers
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
96 p. : ill.
ISBN
9789464015874 (hardback)

Besprekingen

Een biografie voor kinderen over de Zweedse jeugdauteur Astrid Lindgren. De schrijfster houdt op een speelse manier het leven en werk van Lindgren tegen het licht, en belicht daarbij ook het thema ouder worden — maar dan op de manier van Lindgren en Pippi Langkous, altijd even avontuurlijk en energiek. ‘Leve Astrid!' boek bevat veel biografische informatie, maar is ook een vlot en met humor geschreven verhaal. Bevat grappige en sfeervolle kleurenillustraties. Barbara Rottiers (1976) is een Belgische jeugdauteur en beeldend kunstenaar. Ze werkte jarenlang als programmamaakster voor de Vlaamse zender Radio 1. Voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Leve Astrid

Barbara Rottiers grootste voorbeeld over hoe je er tot op je oude dag toch lol in kunt houden, tegen alle verwachtingen van de wereld in, is de wereldberoemde schrijfster Astrid Lindgren. Er kunnen vast honderden verschillende boeken over haar leven geschreven worden en die zullen allemaal anders zijn, licht ze op een van de eerste bladzijden toe. Dit boek is een verslag van haar liefde voor de oma van Zweden, de moeder van Pippi Langkous, het eeuwige kind Astrid Lindgren en het is een erg mooi en ook rijk verslag geworden. Ze sprak met mensen die Astrid hebben gekend, ze bekeek foto’s, films, las interviews, snuisterde in dagboeken, brieven en verkende de plekken waar ze leefde. Alle informatie die ze verzamelde, bundelde ze tot Levenslessen met de L van Lindgren.Zo krijg je als lezer in vijf hoofdstukken een ruim beeld van Astrids leven van haar geboorte tot haar dood. Er is aandacht voor de warmte en gezelligheid die haar omgeving uitstraalde, voor ha…Lees verder